Problem with empty HMTL e-mails

classic Classic list List threaded Threaded
10 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
Hi,

I'm using roundcube version 1.2-rc and some e-mails are showing incorrectly, as shown here:
http://imgur.com/YaZFGU2

Steps:
1. Click Create e-mail
2. Add receipt
3. Add subject
4. Click Send

E-mail source-code: http://pastebin.com/TnN3UuGf

This seems not to happen if I change to Simple Text instead of HTML.
This seems not to happen if I write anything to the body of the e-mail.
This happens often with e-mails that has attachments, despite of body having a text.

On the e-mails list view, it always shows the message size as 1KB.



_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

A.L.E.C
On 09/27/2016 02:50 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Hi,
>
> I'm using roundcube version 1.2-rc and some e-mails are showing
> incorrectly, as shown here:


It have been fixed, why you're using rc? Update.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
Ah, it was something with my git submodules. Thanks for replying. I'll look into it.

On Tue, Sep 27, 2016 at 10:00 AM, A.L.E.C <[hidden email]> wrote:
On 09/27/2016 02:50 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Hi,
>
> I'm using roundcube version 1.2-rc and some e-mails are showing
> incorrectly, as shown here:


It have been fixed, why you're using rc? Update.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users


_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
I've fixed my submodules.
Using version release-1.2 still happens.
Using master branch the webmail does not load and browser shows errors: http://imgur.com/a/0HZke


On Tue, Sep 27, 2016 at 10:19 AM, Webert de Souza Lima <[hidden email]> wrote:
Ah, it was something with my git submodules. Thanks for replying. I'll look into it.

On Tue, Sep 27, 2016 at 10:00 AM, A.L.E.C <[hidden email]> wrote:
On 09/27/2016 02:50 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Hi,
>
> I'm using roundcube version 1.2-rc and some e-mails are showing
> incorrectly, as shown here:


It have been fixed, why you're using rc? Update.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users



_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
You said it was fixed. Can you tell me if the fix is commited and released?

On Tue, Sep 27, 2016 at 1:41 PM, Webert de Souza Lima <[hidden email]> wrote:
I've fixed my submodules.
Using version release-1.2 still happens.
Using master branch the webmail does not load and browser shows errors: http://imgur.com/a/0HZke


On Tue, Sep 27, 2016 at 10:19 AM, Webert de Souza Lima <[hidden email]> wrote:
Ah, it was something with my git submodules. Thanks for replying. I'll look into it.

On Tue, Sep 27, 2016 at 10:00 AM, A.L.E.C <[hidden email]> wrote:
On 09/27/2016 02:50 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Hi,
>
> I'm using roundcube version 1.2-rc and some e-mails are showing
> incorrectly, as shown here:


It have been fixed, why you're using rc? Update.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users




_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
Still happens with latest release-1.2 pulled today.

On Wed, Sep 28, 2016 at 9:58 AM Webert de Souza Lima <[hidden email]> wrote:
You said it was fixed. Can you tell me if the fix is commited and released?

On Tue, Sep 27, 2016 at 1:41 PM, Webert de Souza Lima <[hidden email]> wrote:
I've fixed my submodules.
Using version release-1.2 still happens.
Using master branch the webmail does not load and browser shows errors: http://imgur.com/a/0HZke


On Tue, Sep 27, 2016 at 10:19 AM, Webert de Souza Lima <[hidden email]> wrote:
Ah, it was something with my git submodules. Thanks for replying. I'll look into it.

On Tue, Sep 27, 2016 at 10:00 AM, A.L.E.C <[hidden email]> wrote:
On 09/27/2016 02:50 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Hi,
>
> I'm using roundcube version 1.2-rc and some e-mails are showing
> incorrectly, as shown here:


It have been fixed, why you're using rc? Update.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users




_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

A.L.E.C
On 09/30/2016 03:20 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Still happens with latest release-1.2 pulled today.

The fix was for sending messages. So, if you have old messages they will
still be broken.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
Hey Alec,

I'm always testing with new messages, following the steps I first described:
1. Click Create e-mail
2. Add receipt
3. Add subject
4. Click Send

The message received is this: http://pastebin.com/raw/mTaUiH75
missing boundary definition line maybe?

Thanks again.

On Fri, Sep 30, 2016 at 10:27 AM A.L.E.C <[hidden email]> wrote:
On 09/30/2016 03:20 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Still happens with latest release-1.2 pulled today.

The fix was for sending messages. So, if you have old messages they will
still be broken.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

A.L.E.C
On 09/30/2016 04:05 PM, Webert de Souza Lima wrote:

> Hey Alec,
>
> I'm always testing with new messages, following the steps I first described:
> 1. Click Create e-mail
> 2. Add receipt
> 3. Add subject
> 4. Click Send
>
> The message received is this: http://pastebin.com/raw/mTaUiH75
> missing boundary definition line maybe?

I'm unable to reproduce. Such empty messages are never sent in multipart
format for me (so, no problem with boundary at all).

Disable all plugins. Make sure you don't use some ancient Mail_mime
package. Enable smtp_debug to see what exactly is sent to the server.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problem with empty HMTL e-mails

Webert de Souza Lima
Thanks for guiding me.

I've found out the problem was the phpfpm wasn't servnig the same version of roundcube as nginx.
Now it works just fine :)

On Fri, Sep 30, 2016 at 11:19 AM A.L.E.C <[hidden email]> wrote:
On 09/30/2016 04:05 PM, Webert de Souza Lima wrote:
> Hey Alec,
>
> I'm always testing with new messages, following the steps I first described:
> 1. Click Create e-mail
> 2. Add receipt
> 3. Add subject
> 4. Click Send
>
> The message received is this: http://pastebin.com/raw/mTaUiH75
> missing boundary definition line maybe?

I'm unable to reproduce. Such empty messages are never sent in multipart
format for me (so, no problem with boundary at all).

Disable all plugins. Make sure you don't use some ancient Mail_mime
package. Enable smtp_debug to see what exactly is sent to the server.

--
Aleksander 'A.L.E.C' Machniak
Kolab Groupware Developer         [http://kolab.org]
Roundcube Webmail Developer   [http://roundcube.net]
----------------------------------------------------
PGP: 19359DC1 # Blog: https://kolabian.wordpress.com
_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
Roundcube Users mailing list
[hidden email]
http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
Loading...